Forelle Müllerin

Med flott fjellørret fra Hovden blir den tyske spesialiteten Forelle Mûllerin deilig. Inspirert av Franz Schuberts sang Die schöne müllerin, og enkelt sagt: møllerkonens ørret. Tidligere kjøkkensjef, og nabo Per Arntzen, er av og til innom med denne deilige selvfiskede fjellfisken, her stelles den til, og her spiser vi den sammen.
Til retten hører hakkede mandler brunet eller surret i smør, her tok vi også med litt vårløk. Foran gjøres pannene klare for fisken.
Til så mange fiskefileter trengtes to stekepanner, vi er jo tre personer som skal ha to fileter hver. Til høyre er potetene i oppkok.
Filetene er krydret med litt mer salt og pepper og vendt i mel på undersiden, oversiden er lett brunet, mandlene putrer til høyre. Så er det å vente til skinnet blir passe sprøtt. Filetene kan også først vendes i melk, og så i mel.
Og så enkel ble denne retten; tre poteter med litt persille, fiskefileten med mandlene over, og to skiver sitron. Litt av smøret uten mandler er dryppet over potetene. Skikkelig god fiskemat til et glass god Riesling! Mandlene kunne godt vært litt mer brunet fant vi ut. Vel, det får bli neste gang.
Print Friendly, PDF & Email