FÅR i kål

Fårekjøtt til venstre, lammekjøtt til høyre. Vi prøvde en god blanding , litt for å sammenligne de kokte kjøttstykkene. Kona er nok mest glad i lam, men dette fårekjøttet var egentlig litt “mildt og godt”

Den gamle, gode norske retten fårikål er blitt til en litt mild og sart rett; lam i kål. Norske mager ser ut til å trives best med mild og god, fremfor smak med karakter. Vi ser det på veldig mye, ost for eksempel, ja og mye annet; reklamen lyser mot deg; Mild og god. Rakfisken har forskjøvet seg mot det milde; den som før var vellagret er nå mer lagret. Derfor får ikke vi som liker smak med karakter det slik som det var lenger. MEN, vi fant fårekjøtt på Meny Saga i Skien, og det hadde mer smak enn lammekjøttet. Ikke så veldig mye egentlig, så lammeelskerne kan gjerne prøve det. Uansett, god ble denne trauste retten.

Helt tradisjonelt; del opp kålen slik du liker den selv.
Kål først, så kjøtt, mel og pepper. Salt etter egen smak. Litt vann, ikke for mye, kraften skal være litt tyktflytende, og kålen gjerne en anelse svidd.
Ferdigkokt; tre og en halv time ga en deilig, velsmakende får i kål akkurat slik vi liker den. Med en god blanding av får og lam; begge var godt fornøyd.


Og med gode råskrelte mandelpoteter ble det en verdig avslutning på Fårikåldagen! Beklager det litt mørke og en anelse triste bildet; vi har ikke fått alt klart i leiligheten; riktig lys for eksempel.

Print Friendly, PDF & Email