Lammeribbe på grillen

Lammeribbe, marinade
Lammeribben får en times tid i kjøleskapet med litt urter og god olivenolje. Her er det hvitløk, dill, og det grønne på en salatløk. Snu dem et par ganger i marinaden.

Lam får vi kjøpt flere ganger i løpet av året. Ferske, norske lam foretrekker nok de fleste, men ikke alltid er de å finne i butikken, og da er man henvist til de importerte. Men denne dagen lå det to flotte norske ribbestykker i disken. Så da valgte vi akkurat de to til en enkel grillmiddag på terrassen. Lammeribbe, klarPensle en aluminiumsform med oilivenolje, legg i ribbestykkene med urter og hvitløk, og grill dem til du synes de er passe. Snu underveis. Krydre med salt og pepper på begge sider når du snur dem. Lam er populært kjøtt over hele verden, selv om geitekjøtt er det det spises mest av utenfor Norge. Gode norske fjellbeitende lam er kanskje det mest smakfulle, med sitt sarte fine kjøtt. Og en fin ribbe som denne, med passe fordeling av fett, trenger egentlig ikke så mye tilbehør. Men selvfølgelig, en enkel barbecuesaus er heller ikke å forakte.

Lammeribbe, ferdig
Ribbestykkene er ferdiggrillet, og deles opp i smakfulle ben med det gode kjøttet og fettet som setter smak sammen med urtene og hvitløken.
Endivie i pannen
Endivie, eller julesalat/sikorisalat, (kjært barn har mange navn) får putre i jomfruolje sammen med mer av det grønne fra en salatløk. Den bitre stilken er fjernet. Du kan gjerne drysse over en teskje sukker.

Lammeribbe på grillen

Ingredienser:
lammeribbe
dill
hvitløk
endivie
olivenolje
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene

Lammeribbe, retten

Og slik serverte vi det smakfulle kjøttet sammen med nypoteter og småputret sikorisalat. Stekefettet og kraften fra salaten ga en deilig saus. En veldig enkel og smakfull måte å servere lammeribbe på.

Print Friendly, PDF & Email