Dorade i ovnen

Dorade, retten

Fiskeutvalget i kjedenes fiskedisker er egentlig et sorgens kapitel. En 7-8 fiskeslag, og i beste fall det samme i skalldyr og bløtdyr er altfor dårlig. Og det er stort sett når kjedene har fiske- eller skalldyruker. Og det er så absolutt ikke hver uke! Derfor er det gledelig når de av og til trår til med nye fiskeslag som dorade og havabbor.   Vi lager den med deilige Gulløyepoteter idag.

Dorade, fisken
Dorade; flott fisk med fast kjøtt, og en deilig, men forholdsvis mild fiskesmak. Lett å tilberede, og lett å spise, ben er det ikke så mye av, og du fjerner dem enkelt. Men den må skrapes skikkelig for skjell før du setter igang.

Begge to er middelhavsfisker, og begge to regnes blant de beste du kan få tak i. Havabbor forviller seg av og til opp til kysten vår, men de du får kjøpt er nok oppdrettsfisk fra Grekenland.
Havet langs kysten vår mysser av fisk, vi er en fiskenasjon, men så absolutt ikke en “norsk fisk i butikken nasjon”. Ikke gjør vi særlig mye for å få folk til å spise mer fiske heller. Og innlandsfisk vet snart ingen hva er.

Dorade, fisken, snittet
Gjør tre snitt på hver side av fisken; den stekes raskere, og uten å bli tørr. Men du må selvfølgelig følge med litt.
Dorade i ovnen
Gulløyepotetene i skiver, og de andre ingrediensene er lagt inn, og retten er nesten ferdig. Drypp over fisken underveis.
Dorade , retten 2
Fisken er lagt opp, og serveres med en hjemmelaget pesto. Gulløyepotetene og de deilige grønnsakene passer godt til denne Provenceinspirerte fiskeretten. Men viktig; fisken må skrapes skikkelig før du bruker den.

Dorade med Gulløye

Ingredienser:
2 alt 4 dorade (en  til hver)
gulløye
auberginde
løk
asparges
tomater
Slik gjør du:
Vask potetene, skjær dem i skiver. Smør en form med olivenolje. Legg i skivene. Skjær aubergine, løk, asparges i skiver. Legg over potetene, så tomatene. Skyll fisken og skrap av skjellene. Skjær snitt som på bildet. Legg over grønnsakene. Stek ved 200 grader i 15 minutter.

%d bloggere liker dette: