Carpaccio di porcini

Det skal ikke mye sopp til for å stelle til en deilig carpaccio dersom du har en mandolin som skjærer tynt, i huset. Den lille krabaten til venstre er omtrent like stor som den vi brukte denne dagen. Ikke mye slår den nøtteaktige deilige smaken av en rå steinsopp servert på denne måten. Prøv selv neste høst!

Så fint eller tynt går det an å skjære opp en liten steinsopp dersom du har en god mandolin i huset. Dersom du ikke har det; skaff deg en. Et must for grønnsaker og annet (ost for eksempel) som krever tynne eller litt tykkere skiver. Her er hatten og stilken skåret opp hver for seg. Nede til høyre den litt tykkeste delen av hatten og stilken; den du ikke får tynnere uten å ta med fingeren.

Og så enkelt la vi opp denne deilige forretten; først la vi soppen pent utover tallerkenen. Så drysset vi over litt finhakket valnøtt, dryppet over litt av vår beste olivenolje og noen dråper sitronsaft, før vi la på litt dill fra hagen, og tilslutt kvernet over god parmesan og noen saltkorn. Deilig ble det!

Print Friendly, PDF & Email