Smørflyndre med bønnepuré

To smørflyndrer med skinnet tatt av slik du ofte får kjøpt dem i butikken. Egentlig en god fisk, hvis man ser bort fra at det svindles med den; den selges som sjøtunge, godt kamuflert i sauser og annet rart. Vi har prøvd den med en deilig puré på bondebønner.

Det er bare de litt smale filetene vi skal bruke i dag, det er for mye plukk å spise fra benrekkenee på hver side av fisken, selv om du finner litt fiskekjøtt der.
Filetene er skåret fra og klare til å dampes eller kokes, vel dampes er nok best dersom du følger godt med under dampingen. Ikke damp for lenge, tørre liker vi dem ikke.
Og så har de fått sin hvite, fine farge, som er på vei til å bli enda hvitere, akkurat nå ser de litt gjennomsiktige ut.
Både store og små bønner ligger til koking eller en litt lang trekking til de er ferdige.
Og så over i isvann for å bevare den grønne fargen så godt det lar seg gjøre.
Og her er ingrediensene til den deilige bønnepuréen; noen lettbrunede pinjenøtter, litt persille og estragon, grovhakket hvitløk og sjalottløk, og bondebønnene hvor ytterskallet er tatt av. «Glidd av» med fingrene er vel greit å si kanskje.
Alt er blandet, og får noen minutter i woken med litt god jomfruolje, litt salt og pepper fra kvern, og noen sitrondråper.
Tilslutt kjøres alt i stavmikseren til en fin masse. Smak til og server!
Og slik ble denne enkle men deilige retten; kokte mandelpoteter, fisken, bønnepuréen, og noen fine striper av soltørkede tomater varmet opp i litt god jomfruolje, oljen ble brukt brukt som «saus» eller sky.
Print Friendly, PDF & Email