Hummer, hvor alt brukes!

Hummer med brunet smør 2_edited-2

Bruker vi egentlig alt på en hummer? Eller tar vi minste motstands vei. Har du for eksempel prøvd å ta ut kjøttet i de 8 små klørne? Du har det ja, men du ga opp! Ikke fortvil, det er lettere enn du tror. Det krever bare litt smartness.Skallet, eller karkassen, bruker vi til kraft, hodeinnholdet unntatt paven spiser vi, og det samme gjør vi med innholdet i klørne; i alle klørne! De fleste lar være å ta ut innholdet i de 8 små klørne. Da går de glipp av deilig smøraktig klokjøtt. For vi er vel enige om at hummer ligger i det litt høye prisleiet, og da er det kanskje ekstra synd å kaste noe.

Hummer med kjevle_edited-2
Hummeren er delt opp, og vi er klar for å ta ut klokjøtt, hale, og hodeinnholdet. Kjevlen er bak til venstre, som du ser, og de 8 små klørne foran. Kjevlen er brukt på to av dem.

Vi har vært på Rema 1000! Joda, de reklamerte med 1/2 kilos hummer til 99 kroner, og det måtte vi prøve. Nykokt hummer fra Canada vel og merke. Det får du faktisk i flere gode matforretninger i dag. Norsk hummer er vanskeligere, men det er lys i tunnelen, det skal nemlig være norsk oppdrettshummer rett rundt hjørnet. Men, personlig liker jeg hummer på minimum 1/2-kiloen. 300 gram feks er for smått. Så nå blir det spennende å se hva som måtte komme.
Hummeren var god den, så god som en oppdrettshummer på den størrelsen kan bli. Og vi gjorde ikke så mye med den; bare litt brunet usaltet smør og noen skiver ciabatta.

Hummer med smør_edited-2
Og slik er retten lagt opp. Alt innholdet er med, også de små klørne. Brunet usaltet smør til høyre, hodeinnholdet med én dråpe trøffelolje, i skålen til venstre, og bak et par skiver ciabatta. Så er det bare å dyppe både kjøtt og brød. Noen dråper sitron går også bra.

Hummer med brunet smør

Ingredienser:
1 hummer
noen skiver ciabatta
usaltet smør
og sitron hvis du vil
Slik gjør du:
Vri halen fint fra hodet. Brekk av de store klørne og del opp i leddene. Bruk en kniv på de stre klørne, hugg raskt et snitt. Ta forsiktig ut alt klokjøttet. Legg halen på bordet på siden. Trykk med håndflaten på skallet til du hører et lite knekk. Brett til side og ta ut halen. Fjern den sorte strengen. Ta ut paven, og ta vare på resten av hodeinnholdet.

Hummer, små klør
Her ser du hvordan klokjøttet er “tubet” ut med en kjevle. Nydelig klokjøtt som henger godt sammmen. Deilig å dyppe i det gode smøret.

Så kommer det store cluet. Finn frem en god kjevle. Legg en og en av de små klørne på bordet. Så legger du kjevlen på en og en av dem, trykker ned med begge håndflatene oppå kjevlen (ikke bruk kjevlehankene). Rull fremover slik at kjøttremsen tyter ut som fra en tube. VOILA! Se bildet.

Print Friendly, PDF & Email