Breiflabb og villreker

Enda er det kantarell og annen sopp i skogen. Mange tror at sopp egner seg best til kjøtt, men faktisk egner den seg til det meste av både kjøtt, fugl, fisk, skalldyr, og grønnsaker. Vi har prøvd kantarell til et godt stykke breiflabb, og rå argentinske villreker. Denne enkle retten lager du på neon minutter, og servert med økologiske bønner får du et rent og godt lite måltid: Sopp fra skogen, fisk fra havet, villreker, et par squashblomster og noen tomater fra hagen er vel ikke så verst. Noe langreist og noe kortreist.

Egentlig ikke den store fangsten, ikke var soppen av de største heller, men deilig smakte de. En liten jobb å rense disse småtassene, men resultatet er jo noe å glede seg til. Disse vokste på sandjord rett ved huset vårt, og blir ikke særlig mye større.

Et godt stykke breiflabbfilet som vi delte i to (vi er jo bare to i huset nå), og noen råskrelte argentinske villreker. Et deilig følge til kantarell.

Breiflabben lot vi bare trekke noen minutter i godt saltet vann, men absolutt ikke for lenge, fiskestykkene skal være saftige og faste.

Løk, sopp og tomater får putre i litt jomfruolje eller smør, eller halvt av hvert, bønnene skylles og varmes opp i litt jomfruolje, salt, pepper og litt løkpulver, og et lite dryss revet muskatnøtt.

Tilslutt legges de rå opptinte rekene i pannen sammen med squashblomstene. Ønsker du soppen sprøstekt bør du steke den for seg selv først.

Kantarell, breiflabb, reker og bønner.

Ingredienser:
breiflabb
noen rå argentinske villreker
kantarell
et par squashblomster
noen kirsebærtomater
et par sjalottløk og noen hvitløkkløfter i skiver
økologiske bønner fra pappboks
Slik gjør du:
Her holder det å følge forklaringen under bilden.

God appetitt!

Print Friendly, PDF & Email