Ørret med choucroute

Når naboen kommer innom med fjellfisk fra Hovden, er det tid for en god fiskemiddag; deilig fjellørret med tilbehør. Idag ble det litt norsk/tysk/fransk. Fisken ble lagt på en seng av sauerkraut, eller choucroute som man sier i Frankrike. Og det ble virkelig godt, trikset lå i hvordan sauerkrauten ble tilberedt.

Til venstre bak er fiskeben og skinn pluss hodene lagt i vann med løk, laurbærblad, noen pepperkorn og litt salt. Pluss noen reker. Til høyre bak, nyinnhøstede mandelpoteter fra hagen. Helt til høyre bak to bokser med god sauerkraut. Foran er fisken filetert med skinnet på. Det spiser vi med velbehag; der ligger det mye godt.

Fiskekraften får koke seg inn ca 20 minutter, så er den ferdig. Her skummes den. Tilslutt siles den av, og en boks sæterrømme røres i og oppvarmes forsiktig. Best av alt; den skilte seg ikke, og det er jo ikke det letteste med sæterrømme, men går alltid greit med crème fraiche.

Sauerkrauten er lagt i fatet; først er den blandet godt med noen enerbær, tilsatt litt hvitvin, og løk i små terninger. Og viktigst av alt; sukker. Prøv deg frem, ha først i litt; er det for lite, ha i litt mer, er det for mye er det for sent!

Over sauerkrauten legger du fiskefiletene med skinnsiden ned, salte og pepre etter egen smak, og legg tilslutt over skiver av usaltet smør. Sett i ovnen, ca 10-12 minutter ved 200 grader.

Ta av 1 fiskefilet og legg på tallerkenen din. Legg så sauerkraut ved siden av, som på bildet.

Ørret fra Hovden med sauerkraut

Og her er det lagt opp; fiskefileten over sauerkrauten med saus over. Bak mandelpotetene fra hagen, med litt dill fra hagen klippet over. Og foran deilig steinsopp og gul trompetsopp.

Ingredienser:
fjellørret
mandelpoteter
sauerkraut
hvitvin
sukker
enerbær
salt og pepper
steinsopp og traktkantarell el.
Slik gjør du:
Se veiledning under bildene.

God appetitt!