Dampet blåkrabbe

Påsken er over i morgen, og da er det hverdagen som trår til, det betyr litt mer slankende mat enn i påsken. Vi har valgt oss krabbe, og slik er blåkrabben pakket; fryst i blokk. Vi har kjøpt den i vår lokale asiabutikk, en krabbeart full av nydelig velsmakende krabbekjøtt, en krabbe importert fra Sri Lanka. Blåkrabben har også navnet sandkrabbe og blomsterkrabbe. Ett navn hadde holdt.

Norsk importør; East Coast og riktig merket på forsiden og baksiden av boksen. I motsetning til deres oppdrettsreker, som er merket med den norske sjøkrepsens italienske navn scampi; en klar matsvindel.
Krabbene er oppdelt, også i kroppen hvor klørne sitter festet er det mye krabbekjøtt. Absolutt god valuta for pengene.
Vi prøvde oss også på «ferske» (opptinte) kamskjell fra Jacobs; dvs ikke våre egne norske kamskjell Pecten maximus, men amerikanske/canadiske kamskjell av arten Placopecten magellanicus, de mest brukte kamskjellene. Vi serverte dem rå i biter.
Slik delte vi opp kamskjellene, som skal dyppes i deilig lettbrunet smør.
Blåkrabbene ble dampet i 8 minutter i en bambusdamper, og krabbe og skjell ble servert med lettbrunet smør tilsatt litt knust hvitløk. Kamskjellene fikk et dryss kvernet pepper. Deilig ble det, med masse krabbekjøtt i skall og klør..
Print Friendly, PDF & Email