Brandade med fersk torsk skritt for skritt

Brandade lages vanligvis med klippfisk eller stokkfisk (tørrfisk), men den kan også lages med fersk torsk, eller som her; en pakke dypfryste loins fra Findus. Om fisken har vært over hele verden før den ble fryst ned har jeg ikke sjekket, får gjøre det neste gang! Godt ble det iallfall.

Fiskefiletene ble ganske enkelt dampet i en “plastikkdamper” noen få minutters tid. Ikke for lang tid, men heller ikke for kort, følg med så går det greit..

Så er det å dele opp fiskekjøttet med en gaffel eller to. Saftig og fintrevlet. Nå skal fisken blandes med like stor mengde kokte, mosede poteter.

Mer enn dette skal det ikke til; tre hvitløkfedd har fått kose seg i jomfruolje mens resten ble klargjort, en halv boks sætterrømme, en god dl oppvarmet melk, kokte poteter, og masse persille pluss salt og pepper.

Så er det å blande alt sammen godt; fiskekjøttet kan nok bli en anelse tørt, men de andre ingrediensene hjelper til med at resultatet likevel blir bra.

Her brukte vi biter av parmesan fra en pose med ferske biter parmesan fra merket Jacobs hos Meny. Helt greit når maten ikke skal kreve alt for mye arbeid, og likevel bli godt. Tilslutt noen smørklatter fordelt over retten.

Så noen minutter under grillen i stekeovnen til osten begynner å brunes. Sammen med et glass godt avkjølt pils ble retten kjempegod.

%d