Rød mulle med skogsopp

Rød mulle, eller Mullus barbatus, er en deilig liten fisk: løs i konsistensen som rå, fast og fin i kjøttet når ferdig tilberedt. Den lever i Middelhavet og fra Kanariøyene og opp til de britiske øyene. Du treffer ofte på den i Middelhavslandene. vi kjøpte våre hos Meny Saga i Skien, og tilberedte dem på en enkel og velsmakende måte.

De fire fiskene er renset, ben er tatt ut, og de er filetert i åtte fileter. Vær forsiktig når du bruker kniven, fisken er bløt i konsistensen, og lett å ødelegge. Bruk en veldig skarp kniv.
Tørket og oppbløtt steinsopp til venstre, ditto sandsopp, og i midten fersk traktkantarell. Ellers hvitløk, sjalottløk og en boks tomater.
Fra venstre bak; tørket oppbløtt steinsopp og traktkantarell, fersk traktkantarell, og fra venstre nede; hakket hvitløk, persille, og sjalottløk. Alt klart for woken.
Fiskefiletene er krydret med salt og pepper, sopp og tomatblandingen ligger og putrer i woken, og mel til å mele fisken med er klart.
Fisken og den ferske soppen er stekt, sopblandingen er ferdig, og det er også en deilig potetpuré med mandelpoteter fra hagen.

Den lille men deilige og velsmakende fiskeretten er klar; fiskefiletene er lagt oppå sopp og tomatblandingen, potetpuréen har fått et dryss pepper, og den ferske soppen er klar. Deilig liten fast fisk.

Print Friendly, PDF & Email