Spaghetti med salsicciaboller

Joda, her var det en del hermetikk og poser og vakuumert, men siden det ikke er forbud mot å bruke det gjør vi det i dag; salsiccia til halvpris pga dato, fullkornspaghetti n5, deilige boksetomater fra Mutti, en sjalottløk og litt hvitløk. I dag bruker vi denne rå pølsen som deilige små boller i en enkel pastarett. Helt vanlig i Italia, så hvorfor ikke her også?

Skjær av tuppen på pølsen og press ut små boller, pølsene er ferdigkrydrete, skjær av skinnet etterhvert som du presser ut bollene, skinnet ligger til høyre.

Først har du i finhakket løk og hvitløk og lar det surre litt i god jomfruolje, så har du i bollene og steker dem til de er lett brune.

Og så er det tomatenes tur, sammen med litt finhakket persille, både bladpersille og kruspersille går greit. Salte og pepre, bruk gjerne et godt dryss nyrevet muskatnøtt, og litt chili fra kvern også.

Tilslutt har du i den nykokte pastaen og et par-tre ss. av kokevannet, før du blander godt

Og slik ble retten; drypp over litt av din fineste olivenolje, dryss over parmesanflak fra pose (her fra Jacobs), og server med toast ristet i ovnen.

Print Friendly, PDF & Email