Biff med potet og jordskokkchips

To fine biffer av indrefilet kjøpt på halvpris på grunn av dato, noen mandelpoteter, litt jordskokk, og jomfruolivenolje, er det vi brukte til denne enkle men velsmakende fredagsbiffen. Servert med en hjemmelaget remulade.

Jomfruoljen er nettopp tatt ut av kjøleskapet, og siles av over en kjele. Oljen er brukt fire ganger før, men filtrert etter hver gangs bruk; enda 5 ganger kan den brukes dersom du filtrerer den og ikke bruker for sterk varme; 170-190 grader er passe til fritering.

Akkurat “tinet” og klar til bruk. Oljen har vært brukt til fritering av kjøtt tidligere, det er alltid greit å ha en av hver, dvs en til fisk og skalldyr, og en til kjøtt.

Løken steker seg til venstre nederst, de tynne potetskivene til chips friteres i kjelen ved ca 170 grader. Og; oljen setter ikke smak som mange tror. Olivenolje har vært brukt til steking og fritering i Italia i hundrevis av år. Den tåler fint oppvarming til 240 grader uten å forandre kjemisk struktur.

Nydelig og sprø potetchips er klar til å saltes, men ikke gjør det før rett før du skal spise.

De løvtynne jordskokkskivene friteres på samme måten; også de blir sprø og nydelige. Vær oppmerksom på at noen mager reagerer med luft og litt kolikk på jordskokk, så ikke bruk alt for mye dersom du er usikker på dette.

Biffen på sterk varme på begge sider, og litt ettersteking slik at den blir akkurat slik du ønsker den. Selv liker jeg den ikke alt for blodig, men allikevel saftig.

Litt fetende, men med sunt fett til fritéringen og stekingen; biffen er bare sprayet på litt jomfruolje under stekingen, etter at kjøttet har dannet skorpe. Litt mer fetende er den deilige hjemmelagde remuladen med to deler majones til en del sæterrømme, litt kapers, og finhakket sylteagurk. Vel uansett, dette ble deilig!

Print Friendly, PDF & Email