Andebryst med kantarell

Andebrystet til to personer er rutet opp, og den lille “fileten” på undersiden er tatt av for å stekes for seg selv. Tørt kjøtt smaker ikke alltid. Salte og pepre godt før du steker den med skinnsiden ned i en godt varm panne.

Andebryst er ikke bare smakfullt som få andre kjøttslag, andefettet er sunnere enn de fleste andre fettyper, olivenolje og gåsefett unntatt, og det er lett å tilberede, enten du liker det blodrødt eller gjennomstekt. Her passer det med en mellomting. Med tilbehør fra hagen og skogen rett over veien omtrent, smaker det enda bedre; selvgjort er velgjort.

Andebrystet er brunet og stekt litt i stekepannen før det settes inn i en 180 graders oven til det gir motstand når du trykker på det. La det hvile 8-10 minutter når ferdig.
Kantarell fra skogen, et par salatløk fra hagen, og det grønne fra løken skjæres opp i ringer og biter
Grønn og sortkålen er rispet av stilkene og har fått småkoke et kvarters tid. Så skal de finhakkes før viderebehandling.
Først surres den opphakkede kålen i litt jomfruolje, før litt av kraften og fløte blandes i. La koke inn, og krydre med salt og pepper fra kvern, og godt med revet muskatnøtt. En smørklatt tilslutt uten koking, og alt er klart.
Mandelpotetene fra hagen er delt opp smått med skinnet på, og persillen er finhakket.
Så i stekepannen med jomfruolje og litt salt, hvor det skal brunes og småsurre ferdig.

Litt over halve andebrystet er skåret opp i skiver til mannen i huset, kona er litt mer småspist. Potetene er brunet, soppen er stekt med løken, og grønnkålstuingen er lagt opp. Saus trenges ikke her, litt stekesky går greit, og ellers er det jo nok saftighet. En god porsjon ja, men av og til må vi kose oss mye! En ert i midten av en tallerken, med flytende luft og fire saltkorn rundt, får andre ta seg av. Vi deltar jo ikke i en konkurranse.

Print Friendly, PDF & Email