Abbor med Pommes Anna

Abbor, eller Perca fluviatilis, som den heter på latin, er en høyt skattet fisk utenfor Norge. Eng: Perch, Fr: Perche fluviatile, Ty: Flussbarsch, It: Pesce persico. Her hjemme er mange redd for å bruke den på grunn av alle bena. Det er det ingen grunn til, å få den benfri er enkelt. I dag har vi fritert fine små fileter av disse fire fiskene, og servert dem med en enkel Pommes Anna.

Fiskene er renset, flådd og filetert. Helt enkelt legger du filetene flatt, og skjærer ned langs begge sidene av den brune randen i midten på filetene, og nesten helt opp til der hvor hodet ble skjært av. Her ligger skritt for skritt forklaring.

De små ryggbena er helt borte og filetene er klare til å friteres; jomfruolje i en god wok, og mel krydret med litt salt og pepper er det som skal til. 170 grader på oljen er passe.

Det bobler godt rundt de fine små filetene. Du ser fint når de er passe fritert, omtrent akkurat når de har fått en fin lysebrun farge, ikke lenger, da blir de tørre.

Potetene er skåret i skiver, skylt av og ligger til tørk på kjøkkenpapir. Klapp godt med tørkepapir også på siden som vender opp.

Potetene, en god klatt smør, og salt og pepper er det du trenger til denne enkle men god måten å servere poteter på. Smelt smøret, la det stå litt og hvile. Bruk en liten øse til å ta ut det klarede smøret, bunnfallet skal ikke med.

Legg potetene i det klarnede smøret i en god stekepanne, salte og pepre etter egen smak og brun på begge sider. Vend forsiktig ved å bruke en tallerken, omtrent som når du lager omelett.

Og slik ble denne enkle retten lagt opp; de sprøstekte potetene, fisken, med litt av smøret overhelt, og hakket persille drysset over. Dette er fett nok, men du kan selvfølgelig bruke litt god remulade ved siden av dersom du ikke er på slanker´n..

 

%d bloggere liker dette: