Wienersnitsel

Snitsel, rå2 Wienersnitsel er egentlig ikke så veldig vanskelig å lage. Men ikke hvis du ønsker deg den som dekker hele tallerkenen. Den er litt verre. Det viktigste er å få tak i en god skive kalvekjøtt til en noenlunde rimelig pris. Det er ikke lett. Vi laget denne i Danmark, der brukes det mye kalvekjøtt, til en rimelig pris.

Wienersnitsel klar
Her er alt gjort klart: mel, egg, brødrasp, og en stekepanne med halvt av hvert; olivenolje og smør. Dypp snitslene først i mel, så egg, og tilslutt i brødrasp. Og; den må nesten svømme i fett under stekingen!

Opprinnelsen til wienersnitsel er svært uklar. Noen mener den har italiensk opprinnelse, andre at opprinnelse var i Wien. Marskalk Joseph Radetzky von Radetz (Radetzkymarsjen kjenner jo mange), skal ha brakt oppskriften med seg fra Italia til Wien i 1857. Det blir avkreftet som oppspinn av en språkforsker som mener den kommer fra Østerrike. Uansett, det finnes iallfall en oppskrift i Milano på «Cotoletta alla Milanese» fra år 1148. Og den lages på samme måten. Så får de lærde slåss, mens vi koser oss med kalvesnitsel stekt i olje og smør.

Wienersnitsel stekes
Snitselene skal egentlig svømme i fettet for å bli jevnt stekt, her må man følge med litt, for paneringen trekker til seg mye fett. Men ikke fortvil, la det meste av fettt renne av på kjøkkenpapir rett før servering. Erter er et vanlig og godt tilbehør, bare varm frosne erter opp i en kjele.

Wienersnitsel retten
Et vanlig tilbehør er pommes frites. Vi valgte koktge mandelpoteter overhelt litt av stekefettet. Men sitronskiven, kapers og ansjos må ikke glemmes. Det er nesten påbudt!

Vel bekomme eller Guten appetitt kanskje!

Print Friendly, PDF & Email