Vongole og pappardelle

Fra venstre bak; pappardelle, tørket oppbløtt steinsopp, og tomatsaus fra flaske. Foran persille, borettaneløk/hvitløk olivenolje og vongole.

Første gang vi fikk smake pappardelle var i den lille byen Montespertoli i Toscana en gang i åttiårene, servert som Pappardelle alle lepre; Pappardelle med hare. I et stort telt satt vi benket sammen med de lokale toscanerne; en stor tallerken til hver og valgfri hvit eller rød vin som følge. En opplevelse vi nok aldri glemmer. Så enkelt, så godt, så sosialt og så hyggelig. I dag har vi prøvd pappardelle alle vongole, og det gikk også fint.

Vongole: Photo: Paolo Valdemarin/flickr

Vongole (Chamalaea gallina), kjenner mange sikkert fra retten Spaghetti Vongole. De hører til venusskjellene, som det finnes mer enn 500 typer av. I alle hav finner du en eller flere av dem. I Italia legges de på glass, og hermetiseres. Også i Norge kan du få kjøpt dem, både levende og på glass.

Ha litt jomfruolje i en kjele, legg i hakket løk og hvitløk, og den oppbløtte steinsoppen i biter/skiver. La putre noen minutter. 
Ha så i tomatsausen og persillen og la det koke inn litt så smakene setter seg. Tilslutt har du i vongole og koker litt opp til de åpner seg.Kok pappardelle som anvist på pakken, bland så pastaen og 3 ss kokekraft i vongolesausen.

Vongole med pappardelle og steinsopp

Og slik serverte vi denne deilig retten; med litt god olivenolje og fransk baguette fra Rema, som ER fransk, og kjempegod.

Ingredienser:
vongole
borettane og hvitløk
persille
tomatsaus fra flaske
steinsopp eller annen sopp
pappardelle
Slik gjør du: Følg anvisningen under bildene.

%d bloggere liker dette: