Vaktler med valnøttsaus

Så enkelt er det; Følg forklaringen under for vaktlene og potetene. Sett inn i 180 graders stekeovn. Legg tomatene i et ildfast fat, drypp over olje, og kvern over litt salt.

Vaktler burde vi spise oftere; sunne, slankende, og deilige små fasanfugler med smak. Mye brukt utenfor Norge, men det finnes en håndfull småprodusenter hos oss også. Så spør på Bondens marked eller andre gode kanaler for håndverksprodusenter, så kanskje du er heldig. Til avveksling for den vanlige kyllingen da selvfølgelig! Vi har gjort det lettvint nå før jul. Og godt ble det. Du kan også lage denne retten med vårkyllinger. Fra Holte gård for eksempel. Skyll og tørk av vaktlene, legg dem i et ildfast fat med litt jomfruolje, krydre med salt og pepper, og strø over grovhakkede valnøtter. Hell på en desiliter god hvitvin tilslutt. Sett i ovnen.

Skjær ikke for store mandelpoteter i to på langs, og legg dem på folie i stekeskuffen. Legg borettaneløk og hvitløk ved siden av. Drypp over olivenolje, salte og pepre fra kvern, og legg på noen kvister rosmarin.

Kok inn kraften fra vaktlene litt, ha gjerne i mer god olivenolje. Synes du det blir lite saus ordner vi det under neste bilde.

Så enkelt har vi gjort det her; litt god kalvekraft fra flaske (eller hjemmelaget kraft/buljong), og en anelse sukkerkulør. Tilslutt litt ferdigmaizena. Juks? Neida, bare en litt enkel måte å gjøre det på nå før jul.

Vaktler med valnøttsaus

Deilig ble dette. Vi kunne selvfølgelig brukt en litt enklere vin, men en Sfursat fra Lombardiet laget på Nebbiolo, gikk egentlig langt bedre enn vi trodde.

Ingredienser:
4 vaktler (2 personer)
mandelpoteter
valnøtter
borettaneløk fra Holm gård
hele hvitløkkløfter
kirsebærtomater på stilk
salt og pepper
ferdigmaizena
hvitvin
litt sukkerkulør
Slik gjør du:
Egentlig kan du følge forklaringen ovenfor. Da går det som en lek.

 

Print Friendly, PDF & Email