Vaktel med Gulløye og rosenkål!

Vaktel, rettenFugl er stort sett sunn og god mat. Og vaktel er den mildeste, deilige, lille lekkerbisken jeg kan tenke meg. Og med den nordnorske poteten Gulløye blir retten en højdare. Rosenkål med nøtter, og de sunne vakteleggene, er heller ikke å forakte.I hundrevis av år har man brukt vaktelegg som naturmiddel mot allergier og astma. Og mange eggallergikere tåler godt vaktelegg. Noe Kari og Johnny på Vaktelgården utenfor Kongsberg kan bekrefte. En test gjennomført på 2000 personer med forskjellige allergier ga
85 % ”vesentlig forbedring, eller full lindring”. Dette kan du lese mer om ved å klikke deg inn nederst i innlegget.
Og så var det oppskriften!

Vaktel med Gulløye og rosenkål

Ingredienser:
4 vaktler
1 pose rosenkål
3 spskj hakkete hasselnøtter
gulløyepoteter
8 vaktelegg
jomfru olivenolje
Slik gjør du:
Klipp av lårene og vingene på vaktelen, og skjær fra brystene i ett stykke, slik at brystbenet sitter på.

Vaktel, bryst

Resten av skroget og vingene koker du kraft på sammen med litt løk og krydder etter egen smak, her er det brukt firkrydder, salt og pepper.

Vaktel, bryst stekt

Brun brystene lett, og sett i stekeovnen ved 150 grader en 20 minutters tid. Skjær rosenkålene smått og brune dem med de ikke altfor finhakkede nøttene. Lag potetpuré med gulløyepotetene, tilsett litt melk eller fløte for fin konsistens. Kok eggene i 5 minutter, avkjøl dem under kaldt vann, og skrell dem (vent gjerne 10 – 15 minutter med dette). Dersom du har en liten røykovn (Abu feks.), røyker du dem noen minutter til de får en fin gul farge. Dersom du ikke har det spesielle jernet til å lage potetreder med, sløyfer du det selvfølgelig. Legg opp som på bildet.

Print Friendly, PDF & Email