Svinekjaker i weissbier

Først gjør du løken blank i litt smør og jomfruolje, så legger du i og bruner svinekjakene. Det lille skinnet som er på disse trenger du ikke å “pusse av”. Etter en snau time i kjelen er det så absolutt spiselig. Krydder? Bare salt og pepper.

Svinekjaker er ikke det vanligste vi kjøper, men for et deilig, smakfullt og mørt kjøtt når du breserer det! Ikke så lett å få tak i, men kanskje kan du bestille det i butikken din? Vi kjøpte våre på Skagen, og tilberedte dem på Skagen. Vi er fremdeles ikke flinke med stykning av kjøtt i Norge, men det begynner å røre på seg. Vi kan jo ikke bare spise farse av alle de gode stykningene vi ikke bruker.

Mange bruker nok mørkt øl til å koke kjakene i, vi valgte weissbier som vi hadde i kjøleskapet. Det er jo gjerne slik at når du er på ferie tar du det du har nærmest. En halvliter gikk det her etterhvert.

Etter ca 50 minutter var kjakene ferdige. Kjør gjerne sausen i stavmikser. Vi jevnet den med maizena; “redning” som danskene kaller de ferdige brune og lyse pakningene.

Enklere enn dette trenger det ikke å være: kjaker, poteter, saus og noen asparges. Drikk gjerne weissbier, vi valgte et glass Montepulciano di Abruzzo.

Ingredienser:
2 svinekjaker til hver
poteter
løk
olivenolje og smør
salt og pepper
maizena til jevning
asparges kokt til de blir mørkegrønne
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

Print Friendly, PDF & Email