Steinsoppcarpaccio og krabbe

Steinsopp, 3 stkDet var egentlig krabbe vi skulle ha denne kvelden. Men rett over veien hjemme, et lite stykke inn i skogen, sto det 3 fine steinsopp, så da ble det en liten forrett også. Og siden vi var klare med krabbene tok vi det enkleste, raskeste og kanskje det beste; steinsoppcarpaccio. For nettopp steinsopp er en av de få soppene du med god samvittighet kan spise rå. Og det gjorde vi!

Steinsopp 4Her fra en annen sopptur, hvor bildet viser soppen i fire stadier; før rensing, etter børsting og rensing, så et lite nærbilde, og til slutt en flott steinsopp overskåret.

Steinsopp i skiver, rå eller litt stekt

SteinsoppNår steinsoppen er så fin som denne er det ingen tvil om hva som bør gjøres; lag en deilig carpaccio eller stek skivene litt i jomfruolje. Drypp så over litt av din fineste olivenolje, kanskje noen korn fingersalt og kvernet pepper, sitrondråper, og tilslutt litt revet parmesan.

SteinsoppcarpaccioHer har carpaccioen også fått noen gode dråper balsamico, og som et lite tilbehør; tomaskiver og basilikum, akkurat høstet inn fra drivhuset. Kan man bedre ha det!

KrabbeKrabbene er renset for paven, og gjort klare for bordet. Og sammen med litt god hjemmelaget aioli, sprø baguetteskiver, og god musserende ble dette en god liten aftensrett.

Steinsoppcarpaccio og krabbeBordet er enkelt dekket opp, så er det bare å nyte de fine råvarene.

Steinsoppcarpaccio

Steinsoppcarpaccio

Ingredienser:
steinsopp skåret i ikke for tykke skiver
jomfruolivenolje
noen sitrondråper
litt kvernet pepper og litt salt
parmesan til å rive over
Slik gjør du:
Rens steinsoppen godt; børst av jord og annet, og skjær av så lite som mulig. Skjær soppen i like skiver. fordel utover tallerkenen. Drypp over olivenolje og sitron. Kvern over litt pepper og evt salt (parmesanen har kanskje nok salt for deg?). Riv tilslutt over parmesan, gjerne i tynne skiver. Og dersom du har en god balsamico; unn deg litt syrlig sødme fra den også. Da kan du gjerne sløyfe sitrondråpene.

Buon appetito!

Print Friendly, PDF & Email