Grillet klippfiskloins, skritt for skritt

Så fine kan tre loins av klippfisk bli når de er riktig utbløtt. Det sikreste er selvfølgelig å følge oppskriften på pakken. Selv har vi både latt fisken ligge 2 og 3 døgn i vann dersom den har virket for salt, med godt resultat. Salte kan du jo gjøre ved bordet også, men det anbefales ikke. Er den for utvannet blir den flat i smaken. Viktig er det også at fisken er saftig og skiver seg når ferdig.

Her er ingrediensene til tilbehøret: løk, gjerne salatløk, hvitløksfedd, laurbærblad, muskatnøtt og rive, jomfruolje, pepper fra kvern, salt, og poteter i skiver.Her ligger løken i en bakk for seg, det samme gjør potetene og resten av tilbehøret. Med litt fersk rosmarin over potetskivene.

Mesteparten er ferdiggrillet. Fisken i litt mindre biter gir vi indirekte varme noen minutter, trykk på bitene for å kjenne fastheten, for lenge gir tørt kjøtt. Sjekk også skivingen med en kniv (vipp litt på skiven).

En enkel og deilig klippfiskrett, servert med fint brunede potetskiver og løk. Og en enkel Cabernet d´Anjou, favoritten fra 70-årene for mange!

Ingredienser:
noen fine skiver klippfisk, oppbløtt, helst loins
et par løk + 3 fedd hvitløk
et laurbærblad og 1 muskatnøtt til riving over potetene under grillingen 
poteter
olivenolje til grillingen av løk og poteter
salt og pepper

Slik gjør du:

Følg forklaringen under bildene. Selv pensler vi fiskestykkene med jomfruolje, og sprayer over litt når retten er lagt opp. En deilig smakstilsetter.

Print Friendly, PDF & Email