Spareribs i en fart!

Spare ribs, rå
Inngnidd med salt og pepper, og gjort klar for ovnen, med laurbærblader som både gir en fantastisk lukt under stekingen, og en deilig smak. Så er det bare å sett dm inn i ovnen.

Spare ribs går som en farsott over hele matlandet Norge for tiden. Men da som ferdigmarinerte eller ferdigkrydrete, og i mange forskjellige utførelser. Noen er for salte, andre for smaksdrepende og noen på kanten til vonde. De beste får du ved å gjøre alt fra bunnen av. I ditt eget kjøkken.

Spare ribs ferdigstekt
Ribbestykkene er nettopp tatt ut av stekeovnen, laurbærbladene er fjernet, og stykkene skal deles i mellom hvert ben.

Ta en tur til kjøttdisken, eller en slakterforretning hvis det finnes, og be om ribbestykker til spare ribs. De har det, eller skaffer det!

Spareribs, grillet og røkt
Du kan selvfølgelig grille ribbestykkene ute også, som her. Og gjerne gi dem litt røyksmak ved å sette inn litt røykspon i grillen. Motoren tar seg av den jevne stekingen.

Det gjør ingenting om de er fryst, du tiner dem selv, i kjøleskap over natten. Gni inn med salt og pepper, legg over godt med laurbærblader, og så inn i stekeovnen. Du bestemmer selv hvor lenge du vil steke dem. Det er din smak som teller!

It antipasti
Ikke alle råvarer vokser i Norge, her kalamonoliven og borretaneløk i balsamico. (Selv om borettaneløk nok dyrkes her også). Begge med italiensk vri, og gode. Litt ferdiglaget tilbehør kan man unne seg av og til!

Spare ribs ferdig2Her er ribbene servert med grønnkål, kokt og så surret i litt creme fraiche. Krydret med salt, hvitløkpulver, pepper og revet muskatnøtt.
Barbecuesausen er Heinz Ketchup iblandet finhakket hvitløk, 1 skje Worchestershire saus, litt sukker og en teskje dijonsennep.

Print Friendly, PDF & Email