Skalldyrmiks og pasta

Skjellmat med øk pasta
Opptinet skalldyrmiks med hjerteskjell, blåskjell, reker, blekksprut og litt annet, ligger klart sammen med økologisk pasta med grønnalge. Og ved siden av bruker vi baby leaf-salat, litt fløte, og noen marinerte oliven.

Jeg er egentlig svært skuffet over det lille utvalget vi har av sjømat i Norge. Som jeg har skrevet om flere ganger. Skal du ha den fineste norske fisken, den fineste klippfisken eller stokkfisken, eller de fineste skalldyrene, ja da må du ut av Norge; Italia, Frankrike, eller Spania for eksempel. Så derfor; idag prøver vi vi opptinet  skalldyrmiks fra utenfor Norge. For det får vi tak i.

Skjellmat1
Egentlig er dette en svært enkel rett å lage. Den opptinte råfryste skalldyrmiksen, hvor du tar vare på væsken som tines av, varmer du opp og koker noen minutter i innkokt fløte, tilsatt kraften fra tiningen.

Skalldyr, pommes frites, kantarell2
En annen måte å bruke skalldyrmiksen på er å fritère den etter at du har vendt den i mel. Her har vi også fritèrt poteter og kantarell. Deilig sjø og skogmat, med gode poteter fra åkeren.

Passer du på litt, så blir ikke skalldyrmiksen for mye innkokt, og du kan ha den over den nykokte pastaen sammen med den deilige innkokte fløtekraften som du har krydret lett med salt og pepper.

Skjellmat tallerken1
Så er det bare å legge opp som på bildet, dryppe litt av din beste olivenolje rundt, og klippe opp litt ramsløk, gressløk eller det grønne på hvitløk hvis du har. Alt avhengig av sesongen selvfølgelig. Baguettskivene dypper du i den deilig kraften i retten, og i olivenoljen.

Buon appetito!

Print Friendly, PDF & Email