Rødspette med asparges

Av og til har de rødspette i den lokale fiskedisken; selv foretrekker jeg de aller minste rødspettene, og da stekt, denne dagen hadde de dessverre bare den litt for store størrelsen, og den dampet vi. Men,- det er jo godt det også da, litt avhengig av hvordan du steller den til selvfølgelig.

Av en fisk på denne størrelsen kan du få 4 fine fileter, her fra 2 rødspetter. Og de er egentlig ikke så vanskelig å få benfrie heller; en god og skarp fileteringskniv gjør jobben.

Av fiskeskroget og skinnet lager du en enkel kraft, ha gjerne i litt konsentrert fiskekraft fra flaske i tillegg. Beklager et par, mørke, dårlige bilder forresten!
Filetene dampes sammen med to fine argentinske villreker til hver av oss to. Bruk gjerne en bambusdamper dersom du har det; hvis du ikke har egen fiskekjele mener jeg.
Mel og vann er rørt glatt, så har du i fiskekraft og litt gurkemeie for utseendets skyld, eller safran for både utseende og smak. Salte, pepre og dryss over litt løk og hvitløkpulver også

Og slik la vi opp denne enkle men deilige retten: tre asparges fra hagen, de hvite fine fiskefiletene, de to villrekene, poteter, et par -tre halve kirsebærtomater, alt lagt over den deilige sausen. Et godt hverdagsmåltid.

%d bloggere liker dette: