Breiflabb og blekkspruthoder

Breiflabbskiver fra “koteletter”, kalmarhoder/tentakler, tempura i bollen oppe til høyre, hvitløk, litt chili, sitron, og aioli.

To gode b-er; Breiflabb og Blekksprut, nærmere bestemt kalmar, eller calamare som er et navn som brukes mye. Vi tempurafriterer disse deilige råvarene; på japansk, for å si det slik.

Urotheutis chinensis er det latinske navnet på denne arten av kalmar; fra calamareslekten er kanskje enklere å si. Importert selvfølgelig; sjømatlandet Norge har kalmar langs kysten, men hvor DE blir av er ikke godt å si? Spania, Frankrike eller Italia kanskje; hvis de i det hele tatt fiskes da?
Tempurafriteringen er i gang; 170-180 graders jomfruolje, blekkspruthoder, og tempura blandet fra pose kjøpt i kjedebutikk.
Først blekkspruthodene, så de små bitene av breiflabb. Legg i litt etterhvert, la ligge til passe farge, legg de på kjøkkenpapir til ferdig.

Og slik ble det servert; blekksprut, breiflabb, aioli, og en sitronbåt. Ved siden av passer det godt med toastskiver eller bruschetta, gjerne med litt tomat revet over. Hvitløk har du jo i aiolien, men riv gjerne litt mer over toasten.

Print Friendly, PDF & Email