Holtekylling med sopp

Kyllingbryst fra Holte gård, kongeøsterssopp, kyllingkraft, estragon, hvitløk, sennep og creme fraiche er det vi brukte i denne deilig retten.

Vi har prøvd kyllingbryst fra Holte gård i Drangedal. Enkelt tillaget med kongeøsterssopp, salat og en lett sennepssaus. Kyllingbryst er enkelt å tillage, og smaker deilig når tilbehøret også har smak. Og det hadde det.

Kyllingbrystene er tatt ut av pakningen og klare for stekepannen. Maisen i foret gir kyllingkjøttet en gulere farge, og mer smakfullt ser det ut. Et deilig, fast kjøtt, og passe mørt.

Begge kyllingbrystene er delt i to på langs, og ligger til steking i jomfruolivenolje, bare krydret med litt pepper. Salte gjør vi når de er ferdigstekte.

Kyllingkraften kokes inn med sennepen, creme fraiche og tørket estragon. Og smaksatt med salt og pepper.

Kongeøsterssoppen får brune seg i olivenolje og smør. Kvern gjerne litt pepper over. Den nederste delen av soppstilken er noe hardere enn resten av stilken, så en god biffkniv er ikke så dumt å bruke. Vi la også i et par hvitløksfedd etterhvert.

Og slik ble det lagt opp; Hvitløksfedd, soppen, kyllingbrystene, tagliatelle og en god salat. Overhelt den deilige sausen.

Ingredienser:
kyllingbryst
sopp
kyllingkraft, gjerne fra flaske
creme fraiche
tørket estragon
dijonsennep
hvitløksfedd
salat og kirsebærtomater
tagliatelle
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene, kok tagliatelle som beskrevet på pakningen, og bland en god salat etter egen smak.

Print Friendly, PDF & Email