Grillet laks med pappardelle

Snart tid for verandaen igjen; grille og kose seg med god mat og drikke er vel det vi gleder oss til utover nå! Vi lagde grillet laks med pappardelle denne dagen for et par år siden. Og godt var det. Her er forresten litt mer om pastatypen pappardelle, brukt til kjøtt. To fine skiver lakserygg er klare til å bli grillet.
Det går greit å steke eller koke laks med det gråbrune “benkjøttet” du ser på bildet, men til sushi og sashimi bør det fjernes; det er seigt og vanskelig å få i seg synes jeg. I Danmark får du kjøpt laksestykker hvor det er filetert fra; valgfrit altså!
Fisken ble grillet et par-tre minutter på hver side på denne nettingen; det tilbys alltid noe nytt i grillverdenen, og denne matten fungerte fint.
Først en god ferdigkjøpt salatblanding, så pappardelle kokt etter anvisningen på pakken, og tilslutt et deilig fiskestykke. Drypp gjerne over litt av din beste jomfruolje.
Deilig smakte det denne kvelden på verandaen. Et avkjølt glass Soave Classico fra Pieropan var helt greit å ha som ledsager.
Print Friendly, PDF & Email