Eplefylte vaktler

Slik selges vaktler vanligvis: pakket fire og fire. En deilig fugl med en mild men distinkt smak.

Vaktler er deilige små fugler i fasanfamilien, som det kan være vanskelig å få tak i her hjemme; selv kjøper vi dem til en rimelig penge i Sverige. For et par år siden ga vi 50 svenske kroner for fire. Her hjemme ligger de på rundt 260 kroner for fire.

Til denne retten brukte vi stangselleri, et eple fra Midt-Telemark, en liten løk, 2 hvitløkfedd, timian (tørket og fersk), salt, jomfruolje, smør og loff uten skorpe.
Skjær av skorpen og del opp loffen som på bildet, fersk timian er blandet i.
Del de andre grønnsakene opp smått som på bildet og la alt surre i en blanding av jomfruolje og smør, det skal bli bløtt, ikke brunes. Ta det av kjelen og avkjøl litt. Ha brød og timian i en foodprosessor og tilsett blandingen sammen med salt og pepper fra kvern. Blend til en ikke alt for fin masse, og sett i kjøleskapet en times tid.
Fyll vaktlene med stuffingen som på bildet, og pensle eller spraye dem med jomfruolje. Salte og pepre. Lukk dem gjerne med en tannstikker.
Brun vaktlene. og snu dem forsiktig dersom du ikke har lukket dem med tannpirkere.
Legg vaktlene i et ildfast fat og stek i 180 graders ovn i 20-25 minutter til de er gjennomstekte.

Tre runde fine nypoteter med skallet på, to halve tomater fylt med hvert sitt 3 minutter kokte vaktelegg på litt salat, den fylte vaktelen, og sjyen fra stekingen. Nydelig, og sunn mat. Et godt glass tørr hvitvin hører til.

%d bloggere liker dette: