REKO-ring middag

Slik så svinekjevene ut tatt ut av den vakuumerte skålformen, svinekjevene og kraften hver for seg.

For en stund siden kjøpte vi ferdigkokte svinekjever fra Olav Lind i Seljord. De var bestilt av REKO-ringen Midt Telemark, og ble utlevert og betalt i Bø. Tidligere har vi kjøpt svinekjever i Danmark, svinekæber som det heter der. Vanskelig å få i våre tre norske matkjeder. Når riktig tilberedt er det nydelig mat, som trenger ganske lang tid i kjelen. Her er en oppskrift hvis du får tak i denne fine råvaren, og skal lage dem fra bunnen av.

Det første vi gjorde var å lage sausen; kraften ble kokt inn med fløte, smakt til med litt revet muskatnøtt, og en skvett portvin ble helt i. Deilig ble den. Den en forøvrig liten anelse av ferdigbuljong, uten at jeg skal påstå noe.
Så fikk en halv pose ferdige oppsnittede rotgrønnsaker surre i lit jomfruolje, før alt ble avrundet med litt smør. (Rotgrønnsakene var skåret i juliennestriper)

Og slik serverte vi de deilige svinekjevene; med mandelpoteter, sausen laget på kraften, og juliennegrønnsakene. Deilig smakte det. Ikke fullt så møre som de vi tilbereder selv, men absolutt noe enhver burde kjøpe inn og prøve. Lettvint å stelle til, og smakfullt uten for mye fett.

Print Friendly, PDF & Email