Breiflabb og kalmarhoder

Halvannen breiflabbkotelett (‎Lophius piscatorius) og noen blekkspruthoder; kalmarhoder, eller calamari som man sier ute i den store verden (loligo forbes). Tinet og klare for viderebehandling. Breiflabben ble skåret i tynne striper, kalmarhodene brukt som de var.

Lurte litt på hva vi skulle ha til middag i dag, noe lett tenkte vi, tok en titt i fryseren og der fant vi det; halvannen skive breiflabb og noen blekkspruthoder. Slett ikke det dummeste å kose seg med etter nyttår. Så da ble det det! På den enkleste måte av verden.

Og det vi hadde på kjøkkenet ble tilbehøret sammen med en boks brune bønner; persille, salat, en sjalottløk, en selleristang, to hvitløkfedd og en liten halv chili.
En god jomfruolje ble oppvarmet til 175 grader, kalmarhodene og stripene av breiflabb ble fritert og ligger til avrenning av fettet. Husk; den høye varmen inneslutter kjøttsaften i råvaren, den blir saftig og god, og det meste av fettet renner av på papiret.

Slik serverte vi denne ikke for fetende lille restemiddagen; Friterte striper av breiflabbkjøtt, kalmarhoder, litt salatmiks, og oppvarmede brune bønner fra boks.

%d bloggere liker dette: