Reker, kamskjell og sopp

Ikke misforstå; vi elsker norske reker! De spiser vi selvfølgelig med loff, majones eller aioli, og sitron. Idag ville vi kose oss med kamskjell og argentinske villreker, en liten hvilerett før julematen tar overhånd. Begge deler fra butikkens fryser; fisk og skalldyrutvalget er jo dessverre ikke så bra her hjemme i sjømatlandet Norge. Akkurat denne dagen var det heller ikke norske kamskjell fra Seashell AS i disken. Det fine med de argentinske villrekene er at de er klippet opp i ryggen, og den sorte strengen er fjernet. Og aller best; de er ikke medansvarlige for at 40% av mangroveskogen er borte. Det er derimot de oppdrettede tigerrekene som helt feilaktig kalles scampi i Norge! Scampi er norsk sjøkreps.

Det beste å steke og fritere villrekene og kamskjellene i, er jomfruolivenolje; den tåler fint 240 grader, og setter ikke smak. Dersom du liker den deilige smaken kan du jo dryppe eller spraye over noen dråper etterpå. Som gode kjøkkensjefer nedover i Europa gjør.

Dersom du ikke har fryst ned steinsopp, kan du jo kjøpe en pose i butikken. Legg den i oppvarmet vann en 20 minutters tid, kraften kan du bruke i en saus. Våre stekes i jomfruolje, holer du på lenge nok blir de sprø og fine i fargen.

Og slik la vi det opp. Rekene er enkle å skrelle fordi skallet er klippet opp i ryggen. Brett til side og skrell av. Hell forsiktig over persilleblandet olivenolje. Den kan du også dyppe baguettebiter i.

Ingredienser:
argentinske reker
kamskjell
tørket oppbløtt steinsopp
jomfruolje
finhakket persille
baguette
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

Print Friendly, PDF & Email