Rå laks med traktkantarellpesto og saltet kapers

Traktkantarell, kapers som ligger til avsalting, sjalottløk, og italiensk ansjos var det vi brukte. Pluss en skvett fløte. Skyll av de saltede kapersene, og la de ligge i kaldt vann et kvarter. Brun dem lett i en ss. jomfruolje.

Enda kan du finne traktkantarell, og med deilig kapers og italiensk ansjos, ble traktkantarellen nydelig laget som pesto. Rå laks er også deilig; mange spiser jo laks i sushi eller sashimi, men vi tok den altså med en slags sopp-pesto.

Traktkantarellen og sjalottløken er finhakket, det samme gjør du med ansjosen.
Laksefileten (Salma kjøpt på utgårimorgentilbud, er jo ganske dyr ellers!) får noen drypp med lime over, mest for smaken, ikke som ceviche.
Først får løken surre litt i jomfruolje, så legges soppen i for å surre med videre. Tilslutt finhakker du ansjosen og blander i. Salte litt, og kvern over litt pepper. Ikke for mye salt; det er salt i ansjosen.
Bland i to – tre ss. fløte tilslutt. Kjør så alt i stavmikser til en fin masse.

Og slik serverte vi denne deilige, enkle retten; laksen overdryppet noen dråper jomfruolje, litt hakket basilikum lagt over, traktkantarellpesto fordelt utover, og den lettbrunte avsaltede kapersen drysset rundt. Hjemmelaget italiensk loff ble stekt litt på stekepanne uten fett, sprø og deilige, overdryppet vår beste olivenolje.

Print Friendly, PDF & Email