Provencalsk kanin

Kanin med bønner2_edited-1

Kanin med bønner, urter_edited-1
Ryggen på kaninen er brukt til sadel. Dette er resten av den. Og med salvie og timian fra hagen i Januar! Under snøen var de like fine som i sommer. Og med litt løk, hvitløk og laurbærblader blir retten deilig.

Frankrike, Italia, Spania eller Portugal; kanin står på menyen hos dem alle. Et populært kjøtt; sunt, mildt og godt. Her hjemme begynner det igjen, etter årtier med tørke. Restauranter går i bresjen. Og kanin som i Provence er en god representant for solens kjøkken.Og ekstra slankende og sunt blir det jo når retten serveres med hvite bønner. Du kan selvfølgelig kjøpe tørre og bløtlegge dem over natten, men de små boksene med økologiske bønner går også godt an å bruke. Du bare skyller dem og varmer opp. Egentlig er den ganske enkel å lage, denne smakfulle retten fra Solens kjøkken! Et kjøkken som har skapt mange klassikere; aioli, bouillabaisse, stokkfiskpurèen brandade, bourride (fiskesuppe med aioli), og mange mange fler. Men det tar vi i egne Provenceinnlegg!

Kanin med bønner, løk
Kjøttstykkene er lett brunet, og dekket med løk.
Kanin med bønner stekes_edited-1
Litt uti stekingen drysser du over mel, og heller over en god porsjon hvitvin. Urtene ligger her og der mellom kjøttbitene.

Kanin med bønner3

Provencalsk kanin

Ingredienser:
1 kanin uten ryggen
olivenolje til steking
2,5 dl hvitvin
3 spiseskjeer hvetemel
salvie, timian og laurbærblad
noen hvitløkfedd etter egen smak
1 stor grovhakket løk, salt og pepper
1 spiseskje oliventapenade, kjøpt eller selvlaget
2 bokser økologiske hvite bønner
Slik gjør du:
Varm olivenolje i en høy stekepanne eller jerngryte, salte og pepre, og brun kjøttet. Legg hvitløk og urter imellom kjøtbitene, og la småputre en halvtimes tid. Hell over hvitvinen og dryss over melet. Vend kjøttet fint. La putre videre en halvtimes tid til. Vend forsiktig underveis.
Skyll bønnene godt, og varm opp i litt olivenolje. Krydre med litt løkpulver og noen dråper trøffelolje, dersom du liker det.
Legg opp som på bildet, med en spiseskje deilig oliventapenade i en liten form.