Pinnekjøtt ikveld?

pinnekjøtt i kjelen
Ikveld? Uten å bløtlegge kjøttet? Ja, det går faktisk an. Noen vil si at dette ikke er ekte pinnekjøtt, men det får så være. Pinnekjøtt kommer av pinner, og pinnene er sidebena, så vi er vel innenfor. Men smaken av tørket og oppbløtt kjøtt mangler selvfølgelig. Men iallfall; mørere kjøtt, og med en bedre smak, skal du lete lenge etter. For dette kjøttet er saltet og røkt, og skal bare kokes et par-tre timer. Og Edland kjøtt på Haukeli er det som produserer det.

Grønnkål
Vi har prøvd pinnekjøttet med grønnkål, og kålrotstuing med gulrøtter. Grønnkål som nettopp er frostbitt, og akkurat hentet inn fra hagen. Og det passer ypperlig til pinnekjøttet.

Grønnkål i kjelen
Grønnkålen er klar for koking, et par sjalottløk og noen kvister timian legges over, vann fylles på, og så er det bare å sette igang.

Grønnkål hakkes
Grønnkålen er kokt, silt av og alt hakkes. Vi tar vare på noe av kokevannet, det skal i sausen sammen med kjøttkraft og kraften fra kålroten og gulrøttene.

Alt kokes
Og så var det ferdig; kjøttet har fått dampe 2,5 timer, grønnkålen er kokt i 50 minutter, spedd med litt kjøttkraft, litt sæterrømme er rørt i, og salt, pepper og revet muskat har fått putre med de siste minuttene.

Pinnekjøtt, retten
Og slik la vi det opp; ringerikspoteter, kålrotstuing, grønnkål, sennep og egne sylteagurker. Sausen er kjøttkraft, grønnkålkraft og kalrotkraft juksekoktinn med maizena, og avrundet med en skje smør. Godt ble det, mørere og mer smakfullt kjøtt er det lenge siden vi har fått. Et flott alternativ når du fyser på pinnekjøtt. Samme dagen!

Vel bekomme!

Print Friendly, PDF & Email