Piggvar med sitron

Vi har noe  fiskefavoritter her i huset: sjøtunge, breiflabb, brosme og piggvar blant annet. Og selvfølgelig flere ferskvannsfisker. Denne dagen kjøpte vi en hel fin piggvar; en litt annen klasse enn rødspette kanskje, som også er en deilig flatfisk. Denne er fra oppdrett, med fast og fint hvitt kjøtt.

Begge sidefinnene og haletippen er klippet av for å få plass i stekepannen, fisken er jo ganske stor, og finnene bruker du jo ikke allikevel.
Her er den lagt i jomfruolje , og dekket med noen sitronskiver, noen smørklatter, og noen rosmarinkvister.
Resten av ingrediensene vi hadde denne dagen: rucola, et par vårløk, noen bønner og sjalottløk.
Fisken ble først brunet litt med skinnsiden ned, 3 snitt ble gjort tvers over fisken, så ble 1 1/2 dl chablis og sjalottløken lagt i pannen, og inn i 180 grader stekeovn til fisken så ferdig ut. Her er den nettopp tatt ut.
Rucolaen fikk surre i litt smør og krydres med salt og pepper fra kvern.
Så ble kapers, sjalottløk, oppbløtte soltørkede tomater, en skrellet og oppdelt tomat (bare kjøttet ble brukt) finhakket hvitløk og revet sitronskall lagt i, og fikk surre med noen minutter.
I en liten kjele fikk kraften med vinen fra stekingen, og rucolablandingen koke seg inn litt og brukt som saus.

 

Og slik serverte vi denne deilige fiskeretten; de blansjerte bønnene med vårløken og sjalottløken, fisken i skiver, den deilige rucola/urtesausen og mandelpotetskiver stekt i ovnen sammen med fisken.

Print Friendly, PDF & Email