Pasta med asparges

Aspargestoppene ble delt på langs, resten i biter/ringer. Guancialen ble skåret små firkanter, eller biter. Vi tar unna litt av aspargesbitene til en sugo.

Når du får noe til overs er det veldig greit å bruke det i en pastarett. Vi hadde et lite stykke guanciale igjen, og brukte det i en enkel pastarett med asparges. Pasta hadde vi i skapet, og da er jo alt på stell da.

Asparges og guanciale fikk småputre 8-10 minutter i litt hvitvin og vann sammen med et par hvitløksfedd. Litt pepring fra kvern og en anelse salt var krydderet vi brukte, guancialen er krydder nok i seg selv egentlig.
Her ser du at guancialen har blitt kokt noe, og fått en litt annen blassere farge. Aspargestoppene skal få være med de siste to-tre minuttene.
Aspargesbitene vi tok unna kjøres i hurtigmikser med jomfruolje, litt salt, pepper og løkpulver.
Pastaen, Gigli denne gangen, er kokt og sugoen lagt i. Gigli er “Toscanas pasta”, med aner tilbake til 1100-tallet. Og Gigli betyr liljer.
Tilslutt blandes resten i, gjerne også masse god revet parmesan, eller pecorino, eller blanding av begge. Velg selv.

Deilig ble det; her er parmesan både blandet i og revet over, vi er begge veldig glad i denne deilige osten. Et glass god toscansk hvitvin gikk helt greit.

Print Friendly, PDF & Email