Grillet tunfisk

To fine fileter gulfinnet tunfisk saltes og pepres på begge sider, personlig er jeg ikke så begeistret for alt for mye krydring som tar bort råvarens egensmak; salt og pepper holder.

Tunfisk er en truet fiskeart, men ikke alle artene er det; Norge har åpnet for fiske av makrellstørje igjen (Thunnus thynnus, blåfinnet tunfisk), fisken som ble fredet på grunn av overfiske, den største tunfiskarten. Nå er den tilbake, og tonnevis eksporteres; årets kvote er på 315 tonn. Den ser du nok neppe i butikkene i Norge, derfor er gulfinnet importert tunfisk et alternativ! Høres dumt ut ja! Dagens to fileter er gulfinnet tunfisk kjøpt på REMA 1000.

Og slik ser makrellstørje ut; verdens største tunfiskart, som har vært fredet inntil nylig. Nå er bestanden oppe å gå igjen.  Den kan nå en lengde på over 4,5 meter og vekt på opp mot 680 kilo. Bilde: Wikimedia Commons/Krüger.
Nettopp lagt i grillpanne og snudd, etter at litt jomfruolje ble sprayet over
Så 90 graders vridning for å få det fine grillmønsteret, husk at den skal være tilnærmet rå i midten; følg med når fargen forandrer seg oppover fiskestykket!
Kok noen melne, gode poteter og kna dem litt med en gaffel, tilsett litt fløte og smør, og krydre med salt, pepper og revet muskatnøtt. Tilsett gressløk eller det grønne på din egen løk i hagen. Bland forsiktig.
Stek noen kirsebærtomater, et par hvitløksfedd, og litt italiensk persille i jomfruolje.

Slik ble denne deilige retten lagt opp; tomatblandingen, et par agurkskiver, fisken, og potetblandingen. Tilslutt noen dråper av din beste jomfruolje, og en rosmarinkvist som pynt; spis den gjerne!

Print Friendly, PDF & Email