Pappardelle kjøttdeig

Fire gode i råvareblanding fra det italienske kjøkken, som virker like godt i vårt norske kjøkken: Selleri, gulrot og løk. Og selvfølgelig hvitløk.

Pasta Bolognese kjenner de fleste. Dette er en avart av denne kjente oppskriften, for det finnes et utall “riktige” oppskrifter. Akkurat denne er laget med pappardelle, pastaen som kanskje først og fremst er kjent fra retten Pappardelle alla Lepre. Og lepre er hare. Italienerne bruker nok ikke så mye kjøtt i retten som vi gjør, i mange oppskrifter og retter du får servert kan du nesten bare ane kjøttet. Italienerne bruker jo pasta i første rekke som en forrett, vi bruker den som hovedretter.

Mirepoix eller sofritto, fransk eller italiensk: den vanligste er kanskje denne; gulrot, løk og stangselleri i små terninger eller biter. En kjempefin blanding av smaker spør du meg. Og litt hvitløk i tillegg ødelegger på ingen måte retten.

Sofrittoen og hvitløken får kose seg litt i god jomfruolje på ikke for sterk varme noen minutter.

Kjøttdeig eller karbonadedeig; velg selv, er blandet i. La det stå og småsurre noen minutter.

En god spiseskje konsentrert tomatpure (doppio concentrato) blandes i og får surre med videre.

Så er det tid for en boks hakkede tomater. Bland godt inn og småkok videre. Litt kvernet salt, pepper og revet muskatnøtt gjør seg godt. Og selvfølgelig annet krydder du liker selv.

Så er det meste klart; rør sammen kjøttblandingen litt bedre, legg opp pastaen, og dryss over masse nyrevet parmesan.

Dette ser vel ganske godt ut? Så er valget ditt; rødvin eller hvitvin? Selv er jeg veldig glad i en god litt kraftig hvitvin til denne, kjøttet til tross. Så er det å kose seg da!

Print Friendly, PDF & Email