Hjerteskjell, vongole og vingetang

Burde egentlig ikke være så veldig vanskelig å se forskjell på disse to; hjerteskjellene til venstre med to hjerteformede og like skall med langsgående striper, og de litt flatere vongole til høyre med mange flotte forskjellige farger og mønstre, og 10 til 21 tverrstriper. Likevel tar mange feil av dem. To deilige skjellarter med forskjellige priser; dyrest er vongole.

Skyll av skjellene, de er klare for videreforedling, men trenger litt friskt vann, samtidig plukker du vekk skjell som hår åpnet seg. På bildet er det vongole som nettopp er skylt av.

I dag brukte vi deilig vingetang som tilbehør, innkjøpt i Danmark. Først legges tangen i bløt en 10 – 20 minutters tid, før den skylles av og får blanchere seg i såvidt boblende vann en halvtimes tid.

En helt vanlig måte å servere deilige skjell på; sjalottløk, hvitløk, persille og jomfruolje. Gode smakstilsettere til skjellmat og pasta.

En wok er fin å ferdiggjøre retten i; ingrediensene får småputre en stund til de har gått litt inn i hverandre.

Både hjerteskjellene og vongole er lagt i; så er det bare å blande godt mens du venter på at de skal åpne seg, og tilføre enda mer smak til det som blir en deilig pastasaus. De som ikke åpner seg kaster du, akkurat som med blåskjell.

Kok pastaen etter anvisningen på posen; linguine eller en annen litt tykkere spaghetti, her er det brukt Bucatini. Hell i skjellkraften som pastasaus og bland godt.

Pastaen er lagt opp, med skjellmaten på toppen., rundt ligger den deilige vingetangen med umami så det holder, og akkurat passe al dente. Deilig var det alt sammen.

Print Friendly, PDF & Email