Ostegratinerte villreker

De argentinske villrekene er klippet opp (en skarp kniv går også godt) i hele lengden, og brettet ut. Flotte og store villreker. Den sorte strengen er fjernet, det er også paven. Alt er klart til viderebehandling.

Reker i Norge er dypvannsreker, eller norske reker som mange også kaller dem. Blant de absolutt beste rekeartene synes nå jeg. Det er jo små reker da, skal du kose deg med store reker er Argentinske villreker et godt alternativ. Oppdrettsrekene tigerreker og vannameireker holder vi oss unna her i huset; deres historie er en historie i antibiotika, pesticider, klor, kunstig fòr, og hormoner. Rekene som i Norge er påsatt den norske sjøkrepsens navn scampi. Norges verste matsvindel. Men i dag; villreker gratinert med ost.

Her er paven fra alle rekene tatt ut, den sitter helt øverst i hodet. Resten av hodeinnholdet er ikke bare spiselig, det er ordentlig velsmakende.
Her ser du tydelig det som heter hepatopancreas, det sorte, og lenger bak mørkerøde som regnes som en delikatesse når kokt. Fant ikke noe norsk ord på dette, men du finner det også i hummer.
Kjør sammen en blanding av litt brødrasp, revet parmesan, en hvitløkkløft, noen pinjekjerner, jomfruolje og godt med basilikum.
Slik ser blandingen ut når den er blandet godt.
Fordel den sammenblandede pestoen på rekene som på bildet, også i hodet. Der blander den seg med den velsmakende hodemassen.
Tilslutt strør du revet ost over; her fra en ferdigrevet pose med fire osteslag fra Meny.
Etter 8-10 minutter i 200 graders ovn ser de deilige reken slik ut. Sett gjerne på grillelementet dersom du vil ha mer bruning.

Slik ble disse deilige villrekene servert; med et par fine kamskjell godt brunet på den ene siden, og med toast brunet i 200 graders stekeovn. Bruk gjerne litt god smør på toasten.

Print Friendly, PDF & Email