Et enkelt rekesmørbrød

 

For de som liker skalldyr, er et godt rekesmørbrød noe vi ikke kommer utenom. Overalt finner du dem; fra enkle og rekefattige versjoner, til tallerkener som nesten renner over av deilige fristende reker, enten nypillede eller fra glass. Godt er det uansett om du inntar det på et gatekjøkken, på restaurant, hjemme i stuen eller på terrassen. Gjerne ledsaget av et avkjølt glass hvitvin. På bildet over ser du hvordan de serverer rekesmørbrød på MS “Henrik Ibsen” på Telemarkskanalen; her bugner det av deilige norske dypvannsreker.

Du trenger ikke så veldig mye for å lage et godt rekesmørbrød; reker, et salatblad, litt dill, et hardkokt egg i skiver, smør og majones, og loff, gjerne toastloff. Velg selv om du vil riste loffskiven i ovnen først, litt tøffere å skjære i, men sprøtt og godt.
Smør loffskiven med smør, og så et godt lag med majones, hvis du ikke foretrekker majonesen på toppen da? Vi brukte Hellmanns på loffskiven, og Mills fra tube tilslutt.
Legg først et salatblad over loffskiven, og masse nypillede reker over. Legg eggeskivene på den ene siden og dillen til høyre. Fordel tilslutt over noen klatter med majones, gjerne Mills fra tube. Server gjerne med en god, avkjølt hvitvin.
Print Friendly, PDF & Email