Nakkekoteletter med sauerkraut

To fine, norske nakkekoteletter av den tykke typen uten ben og for mye fett. Akkurat passe fettmarmorert vil jeg si. Salte og pepre dem etter egen smak, det holder.

Av og til er det deilig å kunne lage seg en enkel og god middag fra bunnen av. Vel, ikke helt fra bunnen av; ertene og sauerkrauten er fra glass, begge to fra Polen, kjøp på Meny. Jeg har egentlig alltid vært glad i sauerkraut, også erter, helst de franske litt dyre; disse er rimelige, selges på glass, og er deilige, men noe fastere enn de franske. Men misforstå meg rett; vi spiser selvfølgelig både norsk surkål og norske erter. Men mangfold og flere valg er også veldig greit, mat skal ikke bli kjedelig.

Så er det å steke disse to store krabatene, i en blanding av smør og jomfruolje. Vi brukte et steketermometer, og lot kotelettene steke seg opp til ca 65 grader og så litt hvile. Først god bruning.
Veldig enkelt; varm opp det du tror du bruker i en liten kjele.
Sauerkrauten tilsatte vi litt vann, og noen knuste enerbær, så putre et kvarters tid. Naturlig det, vi bodde jo i Breskelia i 55 år, og bresk er jo enerbærets tre.

Lettvint og meget velsmakende; sauerkraut, mandelpoteter, erter, og en deilig nakkekotelett. Overhelt litt av den gode stekeskyen.

Print Friendly, PDF & Email