Lettsaltet lammeknoke fra Edland

Lammeknoke ingr
De lettsaltede lammeknokene er lagt i en passe stor kjele med vann, sammen med vårløk og et laurbærblad. Så kokes alt 1 1/2 times tid eller til kjøttet løsner fra benet.

Lammeknoke selges vanligvis ferske, men både lettsaltet og røkt er verdt å prøve. Vi har prøvd lettsaltet fra Edland Kjøtt på Haukeli. For mange er dette kanskje vintermat, men på en ikke for varm sommerdag er det også godt synes vi. Og de har vi jo endel av. Vi har brukt kompe som tilbehør, ikke poteter denne gangen. Lammeknoke ingr koker

Etter en times tid legger vi i kårlot, og litt senere også gulrøtter. Vi vil jo gjerne at det skal være litt bitt i dem. Kålroten er best når den er godt kokt, uten så mye bitt. De ferske kompene får koke med etter oppskriften som står på pakningen de kommer i. Den svake saltlaken kompen ligger i, helles av, det er salt nok i kokevannet.

Lammeknoker ferdigkoktLammeknokene er ferdigkokte, kjøttet slipper benet. Legg over litt folie mens du gjør ferdig sausen. Eller la dem ligge i kokevannet til du er klar til å legge opp.

Kålrot mmKålrot, gulrøtter og vårløk legges opp på eget fat. Lokk legges på til alt er ferdig. Blir det for avkjølt, legg tilbake i kokekraften et par-tre minutter.
SausenSausen er enkel å lage; Ta ut kokekraft, legg i vårløk skåret i ringer, kok opp, og jevne med ferdigmaizena. Krydre gjerne med litt pepper og løksalt. Det høyner smaken.

Lettsaltet lammeknoke med kompe

Lammeknoker lettsIngredienser:
1 lammeknoke til hver
1/2 stor kompe til hver
kålrot, gulrøtter og vårløk
sennep
et par laurbærblader
pepper og løksalt til sausen

Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene, kompen kokes etter oppskriften på forpakningen. Og slik la vi det opp; lammeknoken, sennep fra Bergby, grønnsakene, en halv stor kompe, og den deilige sausen.

Vel bekomme!

%d bloggere liker dette: