Vårkylling med plommer

Vårkylling med asparges

Vårkylling må ikke bare spises om våren, du får dem også som frysevare, både importert fra Frankrike, og til tider fra Holte gård, også derfra som frysevare. Disse deilige små kyllingene kan du tilberede som vanlige kyllinger, men selvfølgelig med kortere steketid. På bildet over er den servert med asparges og gressløk fra hagen, og en brenneslestuing. Altså en vårlig variant.

Vårkylling, fritert1

Og her er kyllingen vendt i mel, egg og brødrasp, fritert, og servert med pasta og en soppstuing med steinsopp. En høstlig variant.

Vårkylling med plommer

Vårkylling med plommer

Det du trenger til denne retten er sjalottløk, hvitløk, noen tomater og plommer. Og selvfølgelig vårkyllinger, og litt olivenolje og balsamico. Og gjerne litt sukker hvis du er søtmoms.

Vårkylling med plommer stekes

Vårkyllingene er delt på langs og brettet ut, krydret med salt og pepper, og får steke seg ferdige mens tilbehøret putrer i olivenolje og balsamico. Snu plommene underveis, og strø gjerne over litt sukker. Nå får du nok mye sødme fra plommene, løken og balsamicoen, men noen liker det jo søtere enn andre, så dette velger du selv.

Vårkylling med plommer tallerken

Her er alt lagt opp. Vi tok en enkel løsning med pommes frites, og pyntet med et basilikumblad.

God appetitt!

Print Friendly, PDF & Email