Koteletter med eple

En god svinekotelett er ikke å forakte! Vanlig tilbehør er surkål eller kanskje rødkål. Denne dagen lagde vi den med tysk surkål, eller sauerkraut som det heter. Fra boks. Og serverte retten med eple fra Sauherad i Telemark, hvor hvert fjerde eple i Norge kommer fra. Så er det å få kotelettene møre og smakfulle da; ikke alltid det enkleste. Mye avhenger selvfølgelig av koteletten selv, og mye av hvordan du tilbereder dem.

Å legge laurbærblad under kotelettene lærte jeg av far, han brukte det under spare ribs stekt i ovnen, bare krydret med salt og pepper, og laurbærblad under. Svinekjøtt er deilig med laurbærblader, og for en nydelig lukt som strømmer ut fra ovnen under stekingen! Her har vi lagt et blad på hver kotelett, og etter bruning på en side blir de liggende under når vi snur koteletten. Ganske enkelt egentlig!

Før vi begynner krydrer vi epleskivene med litt sukker og kanel, og lar det trekke inn en halvtimes tid. Bruk gjerne et søtt og godt eple.

Kotelettene er snudd, epleskivene er lagt på, og så er det inn i ovnen på 180 grader en 20 minutters tid.

Imens lager du en potetpure etter egen smak, eller du kan bruke oppskriften i linken under. Dersom du liker trøffelsmaken avrunder du stappen med en teskje trøffelolje blandet inn. Denne er ekte, med uttrekk av hvit trøffel i oljen. Les mer om trøffel og oppskrift på potetpure her.

Retten er klar for bordet, sauerkrauten lot vi småkoke en 20 minutters tid som beskrevet på boksen. Her får du både syre og sødme i massevis. Enkel og god hverdagsmat. Litt utfordring for vinen kanskje, vi brukte en Barone Ricasoli fra bag in box.

Ingredienser:
koteletter + laurbærblader
et eple, gjerne et søtt som discovery eller julyred
poteter
sauerkraut fra boks
olivenolje og smør til steking
sukker og kanel
litt trøffelolje
Slik gjør du:
Følg forklaringen ovenfor.

Print Friendly, PDF & Email