Biff i Soave

Den lille koselige byen Soave med ca 7 000 innbyggere ligger litt øst for Verona. Bildet viser portinngangen til borgen som omgir denne pittoreske vinproduserende landsbyen.

Biff med løk er vel en av verdens mest brukt retter kanskje. Og det er godt! Nå er det selvfølgelig forskjell på biff med løk og biff med løk; hvordan du tilbereder den, om du bruker indrefilet eller ikke, om du vil ha den blodig eller gjennomstekt osv. Og kanskje det viktigste; atmosfæren og omgivelsene du inntar den i. Vi var i Soave i Veneto, hvor vinen Soave og mange toppviner produseres. Midt i smørøyet vil jeg si.

Egentlig trenger du ikke så mye til en god biff med løk (vi er to personer); et par gode biffer av indrefilet, løk, hvitløk, persille og erter for eksempel. Det holdt for oss. Alt blir godt i den rette atmosfæren, og det fikk vi i det lille, smale treetasjers huset vi leide. Med flott utsikt over landskapet.

En 5 minutters gange fra det lille huset lå vinprodusenten Cantina di Soave; med Rocca Sveva. Slik beskriver de det selv:

Rocca Sveva is a line of handcrafted, boutique, estate wines from Soave’s most innovative and technologically advanced producer, Cantina di Soave.

Vi stekte biffen i en god halvblanding av jomfruolje og lokalt smør; ikke blodig men rosa. Først skivet vi opp all løken og stekte den for seg. Den fikk hvile i folie imens vi stekte biffen.

Veldig enkel måte å tilberede ertene på; Erter i en kjele med grovhakket hvitløk og persille, fylle opp med litt saltet vann, koke opp og la trekke 5-8 minutter.

Rocca Sveva Amarone Riserva fra 2011 var et svært hyggelig bekjentskap: mørk lilla farge, robust og alkoholrik som en Amarone skal være; 15%. Passet utmerket til denne enkle og gode retten.

Så enkelt servert vi biffen; noen nydelige mandeltype poteter kokt halve, biff, erteblanding, og masse ikke for stekt løk.

Vi inntok dette måltidet i husets koselige spisestue, som egentlig ikke hørte med i leieavtalen, men hvor vi allikevel fikk lov til å kose oss denne kvelden.

Ingredienser:
biff av indrefilet
mandelpoteter i biter
1 boks erter
3 mellomstore slatløk
2 hvitløkfedd
jomfruolje og smør
persille
Slik gjør du:
Stek biffen som du liker den selv, følg eller forklaringen under bildene.

Print Friendly, PDF & Email