Klippfiskgrateng

Klippfisk ingr
2 egg, borettaneløk og hvitløk, melk og litt fløte blandet, smør, revet muskatnøtt og oliven er det som skal til for å få denne enkle retten god.

Klippfisk er en utrolig anvendbar råvare, den krever bare litt forarbeid. Dersom du ikke kjøper ferdigutvannet fisk da. Vi har prøvd oss på en grateng med masse hvitløk, og borettaneløk fra Holm Gård, uten at jeg helt har forstått hvorfor de staver denne italienske løken borretane istedenfor borettane? Vi tar oppskriften skritt for skritt.

Klippfisk utvannes Fisken er ferdig utvannet. Denne kjøpte vi fra en fiskebil som kom på døren, store fine, hvite stykker med skinn, nedfryst. Jeg har alltid vært interessert i å prøve nye råvarer og produkter, så en pose kjøpte jeg. Ca fire dager i vann, og det var nok salt igjen til å gi den spesielle, gode fiskesmaken bare en god klippfisk kan gi.Klippfisk klarSå renses fisken helt for skinn og ben, før den skal kokes med noen laurbærblæder og et par pepperkorn. Du kan selvfølgelig også koke den før du fjerner skinn og ben, selv valgte jeg altså uten.Klippfisk kokerOmtrent 40 minutter småsyding var passe for denne deilige fisken. Den skivet seg lett etterpå, og var enkel å få delt opp i trevler passe for en grateng.

Klippfisk røresEn gaffel ble brukt til å dele den opp smått, før den blandes med de andre ingrediensene.Klippfiks, melkenLag en farse ved å blande i 2 egg, melk/fløte, revet muskatnøtt, og kvernet pepper. Rør massen jevn og fin, gjerne ved å bruke en treskje for å få fisken enda mer fintrevlete. Bedre blir både smak og konsistens.
Klippfisk, løken Løken og hvitløken lar du putre i jomfruolje til den er blitt blank og fin, den skal ikke brunes.Klippfisk, klar for ovnen Legg ut et forholdsvis tynt lag med fiskemasse i bunnen av et ildfast fat, som du har “oljet” litt først!  Så legger du på all løken, fint fordelt utover formen. Tilslutt resten av farsen, brødrasp, smørklatter og oliven fordelt fint i formen.Klippfisk, stekt Sett formen i 210 graders ovn i ca 10-12 minutter. følg med litt underveis; det er din ovn som bestemmer farten. Det må ikke bli for brunt.

Klippfiskgrateng

Klippfisk på bofrdet
Legg opp som på bildet. Dette blir saftig og godt. Ønsker du enda mer smak kan du gjerne dryppe over noen dråper god balsamico på tallerkenen.

Ingredienser:
klippfisk,
masse god borettaneløk
hvitløk
melk og fløte
egg
revet muskatnøtt
olivenolje og oliven
smør
brødrasp
Slik gjør du:
Følg forklaringen ovenfor, der finner du stort sett det meste for å få denne retten smakfull.

Print Friendly, PDF & Email