Reinsdyrfilet, og sopp med geitemelk

Her er hovedingrediensene for to personer; 1 fin ytrefilet av reinsdyr, sukkererter, 2 sjampinjonger, geitemelk, tørket steinsopp (øverst), og traktkantarell.

Man har nettopp feiret Samefolkets dag (6. Februar), og hva er vel mer naturlig enn å bruke litt av de fine råvarene du får kjøpt fra dem; ytrefilet av reinsdyr er et deilig, mørkt kjøtt med smak. Og som regel alltid mørt. Ja, mørere kjøtt skal du lete lenge etter. Prisen er kanskje litt i overkant, tatt i betraktning av at man mener det er for mange reinsdyr til tider, men av og til får man trå til med noe ekstra. Og med god sopp, og geitemelk til soppstuingen, blir dette absolutt en lørdagsmiddag.La oss ta soppen først; Bløtlegg tørket steinsopp og traktkantarell i varmt vann en halvtimes tid. Sil av og kryst ut så mye vann som mulig, noe av det bruker vi litt senere. Del opp soppen i småbiter som på bildet, og la alt putre noen minutter i en god olivenolje eller litt meierismør, Rørossmør for eksempel.Så har du i en god skvett geitemelk, og lar alt koke inn til en litt tykk saus. Spe gjerne med litt av kraften fra soppen. Tilslutt har du i litt finhakket persille, kverner over salt og pepper, og avslutter med en klatt smør.  

Skjær ut de to stilkene i sjampinjongen, de steker vi for seg selv. Fyll så sjampinjongen med soppstuingen. Dryss over brødrasp, og sett dem i stekeovnen på 200 grader til de bobler.

Brun ytrefileten i olivenolje eller smør sammen med de to små stilkene. Sett i 200 graders stekeovn en 10 minutters tid. La det tilslutt hvile tildekket et kvarters tid.

Reinsdyr ytrefilet med soppstuing i sopp

Ingredienser:
1 reinsdyr ytrefilet
sukkererter
tørket steinsopp og traktkantarell
2 sjampinjonger
geitemelk
olivenolje og eller smør
salt og pepper
litt persille
mandelpoteter
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene. Skrell og kok mandelpotetene, og kok opp sukkerertene. La de så trekke i 2 minutter, og hell av vannet. Server med stekesmøret eller oljen som saus. Som drikke passer en god rødvin; Amarone, Ripasso eller tilsvarende. Skal det være ekstra godt; prøv en Sfursat fra Lombardiet.

Print Friendly, PDF & Email